HomeTips til hjemmetI erhvervslivet arbejder vi udenom det.Men denne type olie er et mirakel...

I erhvervslivet arbejder vi udenom det.Men denne type olie er et mirakel for vores krop

Der findes sådanne perler blandt naturlige produkter, som kan erstatte mange kosttilskud, lægemidler og endda steroider.Blandt de virkelige perler er sort spidskommenolie, som har mange helbredende egenskaber.Olien styrker immunforsvaret, kurerer forkølelse, lindrer symptomer på allergi og atopisk dermatitis.Hvad den ellers kan hjælpe med, og hvordan man bruger den.

Sort spidskommenolie – beskrivelse og sammensætning

Sort spidskommenolie fremstilles af sort spidskommen, en plante med ekstremt sundhedsfremmende egenskaber i frøene.Et andet navn for den er nigella , sort spidskommen, egyptisk spidskommen eller koriander.Nigellaolie var allerede kendt i det gamle Egypten (og blev til sidst omtalt som „faraonernes guld&#8220 ), og dens sundhedsmæssige fordele blev allerede anerkendt dengang.Den har en let bitter smag, en intens aroma med et krydret strejf og en gylden eller mørkebrun farve.

Næsten 85 % af olien består af umættede fedtsyrer (UFA), som menneskekroppen ikke selv kan producere, så det er vigtigt at få dem gennem kosten.Derudover indeholder sort blåbærolie E-vitamin, biotin, betacaroten, phytosteroler samt mineraler som jern, magnesium, calcium, selen, natrium, kalium og zink, aminosyrer og saponiner.

Sort spidskommenolie – egenskaber

Sort spidskommenolie bruges som et antiviralt, antibakterielt og svampedræbende middel.Men det er et produkt med mange andre dokumenterede sundhedsfremmende egenskaber.Se, hvad den kan hjælpe med, og hvordan den påvirker helbredet.

1.antibakterielle virkninger.

Forskere forsikrer os om, at olien fra kørvel har antibakterielle, antivirale og svampedræbende egenskaber.Det er takket være et stof, der hedder thymoquinon.En af undersøgelserne på dette område viste, at bare det at give sort spidskommen i 3 til 10 dage hjalp med at undertrykke væksten af patogener (herunder Candida albicans).

2.Hjælper med at bekæmpe parasitter.

Sort spidskommenolie er en effektiv hjælp til at fjerne parasitter.Forskere har konstateret en positiv effekt af olien på infektioner med bændelorm og spyfluer.

3.Har en antiallergisk virkning.

Olien har også en antiallergisk virkning, også på grund af thymochon.Dette organiske kemikalie blokerer produktionen af histamin, som er ansvarlig for allergiske reaktioner.Thymochion gør kroppens immunsystem mindre modtageligt for angreb fra allergener i omgivelserne.

4.Hjælper i behandlingen af Alzheimers sygdom.

Ud over sine antiinflammatoriske egenskaber har sort spidskommenolie en blødgørende og nærende effekt på huden.Ifølge undersøgelser er olien mere effektiv end medicin mod atopisk dermatitis (AD), og regelmæssig brug af den kan stoppe symptomerne på AD i en tidlig alder.Ved blot at smøre olien på de læsioner, der har dannet sig, kan man reducere vedvarende kløe, stramme huden op og fugte den.

5.behandler astma.

Olien kan også bruges med succes til behandling af astma.Der blev gennemført en undersøgelse, som viste, at over 80 % af personerne oplevede positive ændringer i deres lungekapacitet inden for få uger efter brug af olien.De samme personer bekræftede, at deres hvæsende vejrtrækning forsvandt.

6.Støtter lindring af depression.

En anden værdifuld virkning af spidskommenolie er relateret til psyken; den hjælper med at lindre symptomer på depression.Olien øger modstandsdygtigheden over for stress, beroliger og lindrer, reducerer risikoen for angst og forbedrer det generelle velbefindende.

7.Støtte til kræftbehandling.

Der er undersøgelser, der tyder på, at boragoolie er en effektiv hjælp i behandlingen af kræft.Forskerne fokuserede på en undersøgelse af rotter, som fik olien i 30 uger.Resultatet var en reduktion i antallet af godartede læsioner og ondartede tumorer i tyktarmen.Behandlingen resulterede også i mindre hyppig tumordannelse i lungerne og dele af dyrenes fordøjelseskanaler (især spiserøret og forenden).

8.sænker blodsukkeret.

En anden værdifuld egenskab ved spidskommenolie er dens blodsukkersænkende effekt.Der er foretaget undersøgelser for at bekræfte denne effekt hos mennesker med diabetes.Personer, der kæmpede med insulinresistens og brugte olien regelmæssigt i 6 uger, havde lavere blodsukkerniveauer om morgenen, og derudover blev deres samlede kolesterol reduceret.

9.forbedrer skønheden.

Olien er fremragende til at forbedre hårets og hudens tilstand.Når den anvendes i håret, modvirker den hårtab, reducerer problemer med hårtab og fjerner skæl.Den nærer og fugter ikke kun huden, men lindrer også symptomerne på akne og psoriasis takket være dens antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber.

Hvordan bruger man sort spidskommenolie?

Sort spidskommenolie kan bruges udvortes og indvortes.Til oral brug den anbefalede dosis er 1 til 2 teskefulde – det anbefales at tage det sammen med mad.Til udvortes brug anvendes den lidt forskelligt afhængigt af området; i tilfælde af hår er det bedst at tilsætte olien til shampoo, mens det i tilfælde af hud er bedst at anvende den direkte på de berørte områder eller områder, der skal behandles. Det er vigtigt at opbevare olien under de rette forhold, dvs.j. 4 til 10 grader Celsius.

Jens
Jens
Mit navn er Jens, og jeg er dyrlæge her på klinikken. I mine artikler deler jeg indsigt og erfaringer fra dagligdagen med kæledyr, samt tips til at holde dem sunde og glade. Jeg elsker at hjælpe dyreejere med at forstå og passe på deres elskede firbenede venner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře